Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Puheenjohtajanpalsta

 

 

 Toivotan Pohjanmaan Tieveteraanien ja omasta puolestani kaikki sydämellisesti tervetulleeksi Tieveteraanit ry:n kolmanteenkymmenenteen ensimmäiseen vuosikokoukseen Seinäjoelle 20 – 21.03.2019 ”Avaruuden pääkaupunkiin” kuten kaupunkia itseään lanseeraa.

Kokous on vuosikokoukselle ominainen pääsääntöisesti ns.työkokous. Kuitenkin myöskin erityisen tärkeä tehtävä on yhdessä oleminen, ystävien tapaaminen ja uusien tuttavuuksien luominen. Näihin tilaisuuksiin on mahdollista Seinäjoen kaupungin vastaanotolla coctail tilaisuudessa, sekä yhteisellä illallisella Hotelli Sorsanpesällä.

Tieveteraanit ry:n hallitus käsitteli kokouksessaan Tampereella vuosikokoukseen liittyviä asiakokonaisuuksia. Todettiin tietenkin mm. jo aikaisemminkin viime vuosina jatkunut jäsenmäärän pieneneminen. Asia todettiin tulevaisuudessa haasteelliseksi. Siinä on tietenkin nähtävissä aivan luonnollisiakin, tämän päivän nopeastikin muuttuvia uudistuksia ”meidän” entisissä virastoissa ja laitoksissa. Näiden nimetkin muuttuvat jatkuvasti, ettei tahdo perässä pysyä. Viime vuoden aivan erityisen hyvin onnistunut ja runsas osanottoinen 30-vuotisjuhla risteily toi kaikille hyvän mielen ja loi uskoa edelleen yhteisiin tapaamisiin ja hyvään reiluun tieveteraani henkeen.

Tervetuloa.

Tieveteraanit ry Puheenjohtaja

Jorma Viitamäki

 

 

HYVÄT TIEVETERAANIT                    

 

Nyt jo pian päättyvä vuosi oli Tieveteraanit ry:n 30-vuotis juhlavuosi.

Me olimme suurella joukolla viettämässä tätä juhlavuotta, niin Tukholman risteilyllä ja Turun saariston loistoristeilyllä, sekä tietenkin omissa yhdistyksissämme järjestetyissä monissa eri tilaisuuksissa.

Haluan kiittää kaikkia tieveteraaneja ja yhdistyksiä ja toimihenkilöitä siitä merkittävästä pyyteettömästä työstä, jota tehdään meidän tieveteraanien hyväksi.

Toivotan hyvää ja rauhallista Joulua ja Onnekasta tulevaa vuotta!

Tervetuloa vuoden 2019 vuosikokoukseen Seinäjoelle ”avaruuden pääkaupunkiin”

 

Tieveteraanit ry:n puheenjohtaja                   

 Jorma Viitamäki

 

 

 

Elokuu 2018

 

KIITOKSET TURUN TIEVETERAANEILLE

LOISTORETKESTÄ TURUNMAAN SAARISTOON

 

Pohjanmaalla tavataan sanoa: Emme ole täyrellisiä, meiltä puuttuu heikkouret.

Turun tieveteraanien ja Launokorven liikenteen järjestämä Turunmaan saaristoretki

oli lähes täydellinen. Meitä oli mukana 27 retkeilijää, rennolla mielellä taas oltiin matkassa.

Meillä ei ollut missään vaiheessa kauhea kiire, silti ehdimme tutustua moneen paikkaan

parin päivä aikana. Kemiönsaari –Kasnäs- Rosala -Bengstskärin majakka- Kasnäs-Svartnäs-

Högsåra….

Tälläisen kauniin luonnon läheisyydessä asuvat ovat tavallaan erityisasemassa.

Kiitokset meidän matkaajien puolesta .

Terveiset Pirjolle ja Antille, sekä Launokorven Kaisalle eriomaiselle oppaalle.

Tavataan taas.

Jorma Viitamäki

 

 

 

Hyvä viestimme vastaanottaja,

Olemme huolissamme vanhustenhoidon ongelmista, taloudellisten vaikeuksien kanssa kamppailevista iäkkäistä, liikuntakyvyn rajoitteista ja yksinäisyydestä kärsivistä vanhoista ihmisistä sekä digitalisaation ja markkinatalouden laajenemisen aiheuttamista vaikeuksista iäkkäiden elämässä. Yhteiskuntamme arvot ovat koventuneet ja ihmisarvo unohdettu. Ikääntyviä ja iäkkäitä syrjitään monella tavalla. Heikoimmassa asemassa ovat kaikista huonokuntoisimmat vanhat ihmiset.

Maahamme tarvitaan vanhusasiavaltuutettu seuraamaan iäkkäiden, erityisesti kaikista vanhimpien kansalaisten kohtelua, nostamaan esille ongelmia ja vaatimaan ongelmien korjaamista ja iäkkäiden tasa-arvoista kohtelua.
Kuulumme ryhmään, joka on tehnyt aloitteen vanhusasiavaltuutetun perustamiseksi. Toivomme, että järjestönne liittyy kannattajien joukkoon ja tiedotatte aloitteesta laajasti järjestönne jäsenille sekä muillekin suomalaisille. Vanhusasiavaltuutetun toiminta hyödyttää iäkkäiden lisäksi nuoria ja keski-ikäisiä – etenkin heitä, jotka huolehtivat kunnoltaan heikentyneistä iäkkäistä omaisistaan.

 
Kansalaisaloitteen voi käydä allekirjoittamassa sivulla

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3086 Voitte myös tulostaa allekirjoitettavaksi tarkoitettua lomaketta em. sivuilta ja jakaa niitä jäsenillenne. Paperisten kannatusilmoitusten palauttamisesta voi tarkemmin tiedustella Tiina Tuomelalta (yhteystiedot alla).

Vanhusten asia on koko kansamme yhteinen! Puheet eivät enää riitä, nyt tarvitaan tekoja!
 
Helsingissä, huhtikuun 28. päivänä 2018.
 
Sirkka-Liisa Kivelä                                                                      Tiina Tuomela
professori (emerita)                     
                                                lääketieteen ja kirurgian tohtori
geriatrian erikoislääkäri                                                               erikoislääkäri

 

Puheenjohtajanpalsta

Huhtikuu 2018

 

TIEVETERAANIT ry:n 30-VUOTISJUHLAKOKOUS TUKHOLMAN RISTEILYLLÄ

 

Tuo juhlakokous ja risteily oli todella aivan mahtava tilaisuus. Ei olisi yhdistyksemme 30-vuotista taivalta hienommin voinut kokea. Kaikki järjestelyt ja tilanteet sujuivat paremmin kuin hyvin. Vielä kerran lämpimät kiitokset Tiesenioreille ja Helenalle, jotka olivat järjestelyvastaavina. Osanottajia oli matkalla todella hieno määrä 86. Ja oli mieluisaa nähdä ja kuulla iloisten eläkeläisten keskusteluja. Matka jälkeenkin on kuulunut positiivisia asioita tästä koko tapahtumasta.

Kiitän lämpimästi kaikki osanottajia, te teitte tästä hieno tapahtuman.

Monista laivalla tapahtuneista eri tilaisuuksista on Raimo Sillanpää taltioinut upeita kiinnostavia videoita, jotka ovat nähtävillä Tieveteraanien kotisivuilla. Kannattaa katsoa. Kiitos Raimolle.

Saimme ennen vuosikokousta kuulla vahvan tukijamme ja yhteistyökumppanimme Destian puheenvuoron, jonka esitti Johtaja Jouni Karjalainen.

Itse vuosikokous oli vahvalla kokemuksella hyvin kokouksen pj Esko Hyytiäisen ja sihteerin Else-Marie Oksasen hallinnassa. Jäsenmäärät ovat haasteelliset tulevina vuosina.

Aivan erityisen mieluisia ja arvokkaita tilaisuuksia olivat nuo kaksi illallistilaisuutta maittavien ruokien ja hyvien juomien kanssa. Ne toivat osanottajille yhteenkuuluvuutta ja iloinen puheensorina kuului jokaisesta pöydästä. Näissä tilaisuuksissa oli mukava tavata tuttuja ja vieraita ja tutustua heihin. Niin ja vähän myöhemmin vielä useat jatkoivat keskustelujaan laivan muissakin tiloissa.

Hallituksen kokouksessa olivat esillä rutiini asiat. Hallituksen koonpanoon ei tullut paljon muutoksia. Oulun edustajaksi valittiin Väinö Luttinen ja varalle Väinö Pitkälä. Vaihtoivat paikkoja. Luttisen Väinölle onnittelut uutena jäsenenä. Pitkälän Väinöllä on verrattain monivuotinen ja ansiokas kokemus hallituksen työskentelystä, myös sen puheenjohtajana, kiitos siitä…työ jatkuu.

Tulevasta toiminnasta; Turun tieveteraanit järjestävät 7 – 8.8.2018 Loisteretken Turun saaristoon. Asiasta enemmän kotisivuillamme. Osallistutaan taasen yhdessä tuohon tapahtumaan.

Vuoden 2019 vuosikokous pidetään Etelä-pohjanmaalla Seinäjoella.Tervetuloa.

Hyvää kevättä ja kesää kaikille yhdistyksille ja jäsenille !

Jorma Viitamäki

 puh: 0505222202

 

 

PUHEENJOHTAJAN PALSTA

TAMMIKUU 2018

 

Tieveteraanien hallitus kokoontui Tampereella 23.01.2018.

Talvisena päivänä, jolloin VR :n taasen talvi yllätti, junien aikataulut heittelivät. Silti päästiin palaveri Hatanpään valtatie 30:ssä Destian tiloissa ajallaan alkamaan.

Kokouksen alussa Destian johtava konsultti Cristel Kautiala esitteli meille Destian kehittämää liikenneturvallisuuspalvelua. Ja Kivistön Marita oli hoitanut meille kahvituksen.

Tämän kokouksen aiheena oli tietenkin vuosikokoukseen ja sen yhteydessä olevaan 30.vuotisjuhlaristeilyyn liittyvät asiat. Vuosikokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat.

Helena Petäjistö on tuon risteilyn pääorganisaattori yhdessä Tiesenioreiden kanssa. Osanottajamäärä hieman yllätti, yhteensä 89 henkilöä on lähdössä matkaan. Organisaattori on hoitanut asiat esimerkillisellä tavalla.

Hallitus on kutsunut pitkäaikaisen ry:n puheenjohtajan Anna-Liisa Rantalan ja perustajajäsenen Jorma Mankisen tuolle vuosikokous risteilylle. Destian hankekehitys johtaja Jouni Karjalainen tuo kokoukselle pitkäaikaisen tukijamme Destian tervehdyksen.

Keskusteltiin toki tulevaisuudenkin asioista. Turkulaiset ovat lupautuneet järjestämään tänä kesänä 2018 Saaristomatkan todennäköisesti 07 - 08.08.2018 ehkä Nauvo – Kustavi reitillä.

Ja tulevan vuosikokouksen jälkeen kokoontuva hallitus joutuu pohtimaan seuraavan vuoden vuosikokous järjestäjää.

Toivotan kaikille Tieveteraaneille hyvää ja Onnellista vuoden jatkoa.

Jorma Viitamäki

Tieveteraanit ry Puheenjohtaja

 

 

PUHEENJOHTAJAN PALSTA

Puheenjohtajan Palsta syyskuu 5 -7.09.2017

TAMPEREELLA….NÄÄS

 • Mahtavat Tieveteraanien kesäpäivät Tampereella, vaikka elettiin syyskuuta oli Hämeen tieveteraanit loihtineet tosi kesäisen lämpimät päivät. Mukana oli viitisenkymmentä tieveteraania.

 • Eka päivänä Tampere – kiertoajelu bussilla. Pirkanmaan Elyn liikenneyksikön johtaja Juha Sammallahti kertoili tienpitoasioista ja valoitti tulevaisuutta.

 • Näiden päivien yksi ehdottomimmista kohokohdista oli Tampereen kaupungin vastaanotto raatihuoneella. Meille tieveteraaneille oli juhlallinen asia, että kaupunki tällä tavoin arvosti kesäpäiviämme. Tieveteraanit ry on perustettu juuri Tampereella. Kaupungin puolesta isäntänä vastaanotolla toimi Matti Höyssä.

 • Vastaanoton jälkeen katsastimme Tampereen keskustan nähtävyydet katujunalla ajellen.

 • Ja sitten teatteri ravintola Tillikkaan illalliselle. Moni puhkui vielä seuraavanakin päivänä erityisen runsaasta talon erikoisuudesta pyttipannusta. Tarjolla oli myöskin kalakeittoa. Hyvät oli juomatkin.

 • Toisena päivänä pirteinä Suomi 100v. ja Tampere 1918 – tapahtumien teemapäivään. Tampereen museokeskus Vapriikissa havahduttava Tampere18 näyttely. Ja näissä vuoden 1918 tapahtumien merkeissä laaja mm. maakuntakierros, joka kesti iltapäivään.

 • Tieveteraanit ry:n hallitus kokoontui hotellin kokoustiloissa. Asialistalla oli mm. vuoden 2018 Tieveteraanien 30 – vuotisjuhlatapahtuma, joka vietetään maaliskuussa Helsinki - Tukholma risteilynä

 • Maakuntakierroksen jälkeen katsoimme dokumenttielokuvan Tarvontie – Suomen ensimmäinen moottoritie 50v. Mukavia haastatteluja monille tutuille oli saatu filmille.

 • Illallinen nautittiin Hotelli Tornin ravintolassa ja myöhemmin Hämeen tieveteraanit tarjosivat kuohuvat Tornin 25:n kerroksen päällä kattoterassilla. Mahtavat oli iltanäkymät. Usean mielestä torni heilui jo yhdenkin paukun jälkeen….

 • Kolmantena päivänä teimme todella pitkähkön ja monelle raskaankin kävelyretken historiallisessa maisemassa. Uittotunnelin läpi kävellen paikoin melkein kengät kastuivat. Pispalan harjun läpi Pyynikin näkötornille, missä maankuulut munkkikahvit.

 • Kiitos järjestelyistä Hämeen Tieveteraaneille, kuten Kalevankankaan hautausmaalla totesimme Väinö Linnan hautapaasissa lukevan: ” Päivä on tehnyt kierroksensa ”

   

  Jorma Viitamäki

  Tieveteraanit ry puheenjohtaja

 

 

 

 

Tieveteraanien vuosikokous pidettiin 15 – 16.03.2017 Oulussa Hotelli kylpylä Edenissä.

Aikataulu kokouksessa oli verrattain tiukka, ettei siinä kylläkään kylpylän antimista ehtinyt nauttia.

Oulun Tieveteraanit hoitivat kokousjärjestelyt hienosti vahvalla kokemuksellaan, siitä vielä kiitokset.

Mukana oli yli kolmekymmentä osanottajaa.

Käytiin läpi vuosikokoukselle kuuluvat asiat. Hallituksen valmistellusta esityksestä VENK`istä erottiin.

Urpo Pynnönen oli jo aikaisemmin ilmoittanut, ettei jatka terveydellisistä syistä puheenjohtajana.

Tieveteraanien hallituksen kokouksessa 24.1.2017 puheenjohtaja kysymystä kartoitettiin ja lupauduin puheenjohtaja ehdokkaaksi.

Vuosikokouksessa minua esitettiin uudeksi puheenjohtajaksi ja kun ei muita ehdokkaita tullut esille niin

minut valittiin Tieveteraanien puheenjohtajaksi.

Olen työskennellyt Tvh – Destia pääsääntöisesti työnjohdollisissa tehtävissä  Seinäjoella ja Vaasan alueella. Työssä olo aikaa kertyi 42 vuotta Viimeisten vuosien ajan toimin toimihenkilöiden pääluottamusmiehenä alueena koko Suomi. Pohjanmaan tieveteraaneissa olen toiminut koko eläkkeellä olemiseni ajan.

Hallituksen järjestäytymiskokouksessa varapuheenjohtajaksi valittiin Else-Marie Oksanen Tieseniorit sihteeriksi ja rahastonhoitajaksi Pirkko Kanerva Keski-Suomi. Kotisivujen ylläpitäjä Raimo Sillanpää Pohjanmaan tieveteraanit.

Tieveteraanit ry:n perustamisesta tule kuluneeksi ensi vuonna 30-vuotta. Juhlan kunniaksi valmistellaan Tieseniorien kanssa 30-vuotis juhlaristeilyä todennäköisesti Tallinnaan. Kesän 2018 kesäretkeä toivottiin Turkulaisten harkittavaksi.

Vuosina 2017 ja 2018 ei ole mahdollista saada tuettua virkistysviikkoa. Ulla Ylitalo on monen vuoden ajan ansiokkaasti hoitanut yhdyshenkilön tehtäviä on nyt kieltäytynyt tästä tehtävästä – harmi. Yhdyshenkilöä tullaan kartoittamaan.

Tiiviin kokous session päätteeksi oli vuorossa illallistilaisuus. Tilaisuudessa ent. Puheenjohtaja Urpo Pynnönen luovutti uudelle puheenjohtajalle kokousnuijan. Ilta sujui rattoisasti hyvän ruuan ja juoman merkeissä………

Aamulla oli vuorossa Oulun Tieveteraanien järjestämä kiertoajelu Oulun mielenkiintoisissa paikoissa.

Kiitos vielä kerran kokousväelle ja Oulun Tieveteraaneille !

Tampereella tavataan 5 -7.9.2017 ( tulossa erillinen esite )

Terveisin

” Iso J ”

Puheenjohtaja Jorma Viitamäki

Pultrantie 49 60120 Seinäjoki

gsm 050-5222202         email : jorma.viitamaki124@gmail.com                    

©2019 tieveteraanit - suntuubi.com