Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Tieveteraanit ry      
Keskeisiä toimijoita    
       
Puheenjohtajat      
Osmo Holstikko   Tampere 1988
Vilho Puurunen   Uusimaa 1989-1991
Martti Tuominen   Turku 1992-1994
Saimi Sotisaari   Tieseniorit 1995-1996
Anna-Liisa Rantala Tieseniorit 1997-2006
Väinö Pitkälä   Oulu 2007-2010
Hannu Hakala   Pohjanmaa 2011-2014
Urpo Pynnönen   Mikkeli 2015-2016
Jorma Viitamäki   Pohjanmaa 2017-
       
       
Sihteerit      
Jussi Seppälä   Tampere 1988
Heimo Kaasalainen Uusimaa 1989-1995
Rauni Vornanen   Tieseniorit 1996-2006
Kyösti Pesonen   Oulu 2007-2010
Pirkko Kanerva   Keski-Suomi 2011-
       
       
Rahastonhoitajat      
Erkki Kallio   Tampere 1988
Heimo Kaasalainen Uusimaa 1989-1995
Aila Jouhikainen   Tieseniorit 1996-2005
Raili Linden   Sumiainen 2006-2010
Pirkko Kanerva   Keski-Suomi 2011-

 

 

TURUN PIIRIN TIEVETERAANIT RY    julkaistu 4.6.2018 / Antti Yli-Paunu

 

Yhdistyksemme on perustettu 26.11.1981 Turun työväen säästöpankin kokoushuoneessa 19 henkilön ollessa paikalla. Kokouksen puheenjohtajana toimi laskentakeskuksen esimies Pentti Uusimäki ja sihteerinä varastopäällikkö Pekka Vehviläinen. Vuoden kuluttua yhdistyksen jäsenmäärä oli jo 50 ja vuonna 1983 oltiin jo 103 jäsenen määrässä. Aviopuolisot ovat ilahduttavasti mukana perhejäseninä. Tämän hetkinen jäsenmäärämme on 109, joista 21 perhejäseniä ja 7 vapaajäseniä. Viime vuosina on jäsenmäärä ollut pienenemään päin johtuen varmasti siitä, ettei Tiepiiriä enää ole. Siksi olemme muuttaneet sääntöjämmekin niin, että jäseneksi pääsee jokainen, joka on työkseen jollakin tapaa toiminut tienpidon parissa olkoon kyse sitten maantiestä, kadusta tai yksityistiestä. Työnantaja on voinut olla kuka tahansa. Terve tienraivaajan mieli on yhdyssiteemme.

 

Alusta lähtien tavoitteena on ollut toimia jäsenten keskinäisenä ja jäsenten ja entisen työnantajan välisenä yhdyssiteenä. Yhdessäolon on todettu virkistävän sekä henkisesti että fyysisesti. Kokemukset yhteisistä tehtävistä rohkaisevat avoimeen ja kannustavaan toimintaan ja helpottavat luottamuksen syntymistä. Puheenjohtajina ovat toimineet Pentti Uusimäki, Martti Tuominen, Antti Yli-Paunu ja Pirjo Juhanoja.

 

Toiminta oli aluksi aktiivisinta luonnollisesti johtokunnan piirissä, mutta kun kaupungilta saatiin 1985 vuokrattua tilat kokouspaikaksi Martinsillan nuorisotalosta alettiin tiistaikahvit juoda omatoimisesti joka toinen viikko. Välillä kokoontumispaikkana oli Lausteen nuorisotalo. Nykyisin olemme kokoontuneet Koivulan seurakuntakodissa, Sävelkuja 3, vuodesta 2011. Samalla tiistaikahvit ovat muuttuneet torstaikahviksi.

 

Kokousohjelmat ovat olleet vaihtelevia. Omat ja vierailijat ovat kertoilleet omilta aloiltaan. On vähän jumpattu, pidetty tietokilpailujakin, laulettu ja pidetty arpajaisia yhdistyksen varojen kartuttamiseksi. Onpa Kaarinan sotaveteraanikuorokin käynyt vierailulla. Tärkeitä tapahtumia ovat olleet yhteiset retket, joita on järjestetty alusta asti. Heti alkajaisiksi 1982 vietettiin päivä Tukholmassa. Siitä rohkaistuneena 1985 tehtiin 5 päivän kierros Tanskassa 42 hengen joukolla ja seuraavana vuonna 8 päivän retki Hollantiin 24 hengen voimalla. Ulkomaanmatkoja on tehty myöhemminkin mm. Nordkapiin, Viipuriin ja Baltian maihin. Tieveteraanien yhteisillä kokousmatkoilla on kierrelty monipuolisesti Suomea nähden sekä viime sotiemme että varhaisemman Suomen sodan taistelupaikkoja ja paljon muuta.

 

Kesäaikaa olemme matkojen ohella viettäneet yhdessä myös Vånon lossituvalla Paraisilla. Se on ollut meille vuokrattuna 1984 lähtien. 1998 aloimme juhannusaattona paistaa munkkeja ja myydä munkkikahveja ohikulkeville. Näin saimme matkakassamme hyvälle alulle. Maja antoi muutoinkin kiintopisteen toiminnallemme, mutta ikäväksemme valtio päätti luopua tällaisista ”tarpeettomista” kiinteistöistään. Meidän bisneksemme siirtyi yksityiselle, joka osti koko lossituvan.

 

Tieverkon tekijät ja hoitajat ovat tärkeitä tekijöitä yhteiskunnan kehittymisessä. Pitäkäämme yhteisiä aikaansaannoksiamme arvossa ja muistelkaamme töitämme ilolla.

 

TURUN PIIRIN TIEVETERAANIT RY

Yhdistyksen tarkoituksena on koota yhteen toimialueellaan tienpidon eri tehtävissä toimineet ja eläkkeelle siirtyneet henkilöt ja edistää heidän henkistä ja fyysistä kuntoaan. Jäseneksi voi päästä jokainen tiehallinnon tai tienpitoa hoitavan laitoksen tai yrityksen palveluksessa ollut ja eläkkeellä oleva henkilö. Yhdistyksemme kuuluu jäsenenä valtakunnalliseen Tieveteraanit ry:hyn, joka puolestaan kuuluu Valtakunnalliseen eläkeläisjärjestöt VENK ry:hyn ja joka toimii eläkeläisten ja ikäihmisten edunvalvojana.

 

Tarkoituksemme toteuttamiseksi pidämme talvikaudella kahdesti kuussa kahvitilaisuuksia vaihtelevalla ohjelmalla. Kokoontumispaikkamme on Koivulan seurakuntakoti osoitteessa Sävelkuja 3, Turku. Kokoonnumme aina kuukauden toisena ja neljäntenä torstaina. Teemme yhteisiä teatteri- ja tutustumismatkoja kotimaahan ja ulkomaille. Ilmoitamme tapahtumistamme Turun Sanomien yhdistyspalstalla maanantaisin.

 

Meillä oli useita vuosia vuokrattuna tielaitokselta Vånon lossitupa Paraisilla, jossa vietimme kesäpäiviä yhdessä ja perheidemme kanssa. Valitettavasti valtio luopui kaikista tällaisista kiinteistöistä, joiden entinen käyttötarve oli loppunut. Olemme edelleen pyrkineet viettämään ainakin yhden kesäpäivän jossain sopivassa kohteessa, leirintäalueella, metsästysmajalla jne.

 

Osallistumme mahdollisimman runsaslukuisesti Tieveteraanit ry:n vuosikokouksiin ja yhteisiin retkiin pitääksemme yllä hurttia tielaitoshenkeä ja mukavia muistoja työtovereista ja työelämän tapahtumista.

 

Yhteisten tapaamisten lisäksi pidämme yhteyksiä yllä jäsenkirjeiden ja sähköpostien avulla. Lisäksi ilmoitamme tapahtumisistamme maanantaisin Turun Sanomien Yhdistystoiminta-palstalla.

 

Yhteystietoja: Puheenjohtaja Pirjo Juhanoja, Niisikatu 4, 20660 Littoinen,                                                                  0400861754, email pirjo.juhanoja@luukku.com

                         Sihteeri Seija Suomalainen, Rusthollinkatu 11 C 64, 20880 Turku,                               0405720983, seija.suomalainen@wippies.com

                         Jäsenkirjuri Antti Yli-Paunu, Reelinkikatu 5 B 41, 20810 Turku,

                                            0400233525, antti.yli-paunu@outlook.com

 

Jäsen- (10 €) ja liittymismaksu (4 €) yht. 14 € pankkitilille FI06 4309 1320

Tulevia tapahtumia:

 

  4.8.2018             Tuiskulan kesäteatteri

18.7.2018              Paimion kesäteatteri

7.-8.8.2018           Tieveteraanit ry:n retki saaristoon, Bengtskär

13.-9.2018            Torstaikahvit

 

 

TIESENIORIT ry 25 vuotta (julkaistu helmikuussa 2018)
 

 

Tieseniorit ry:n perustettiin 26.1.1993 Pasilan virastokeskuksessa. Perustajajäseniä olivat Helmer Forsblom. Anja Harju, Eila ja Yrjö Harrinlehto, Aili Heino, Jaakko Heinonen, Irja Jylhä, Eero Koljonen, Ester Koski, Ulla Pätilä, Ilkka Pätäri, Risto Rankamo, Erkki Saarinen, Saimi Sotisaari, Pirkko Sälejoki ja Rauni Vornanen.

Puheenjohtajaksi valittiin Jaakko Heinonen ja sihteeriksi Rauni Vornanen, joka toimi tehtävässään 2000-luvulle saakka.

 

Uudenmaan tieveteraanit ry lakkautti 1980-luvun alusta alkaneen toimintansa 26.11.2007 ja suositteli jäseniään siirtymään Tieseniorit ry:een.

 

Yhdistyksen jäsenistö koostuu Tiehallituksen, Tielaitoksen keskushallinnon, Tiehallinnon, Liikenneviraston, Tuotannon, Tieliikelaitoksen, Destian, Uudenmaan tiepiirin, Uudenmaan ELY-keskuksen, Merenkulkulaitoksen ja Liikenne- ja viestintäministeriön palveluksessa olleista henkilöistä.

 

Yhdistyksen puheenjohtajina ovat toimineet:

Jaakko Heinonen          1993 – 1995

Saimi Sotisaari               1996

Anna-Liisa Rantala       1997 -2014, joka myös ansiokkaasti toimi Tieveteraanit ry:n puheenjohtajana          1997- 2006

 

Vuodesta 2015 alkaen yhdistyksen puheenjohtajana on toiminut Else-Marie Oksanen ja sihteerinä Helena Petäjistö. Jäsenmäärä on viime vuosina ilahduttavasti kasvanut ollen nyt runsas 90.

 

Toimintamme on ja on ollut vireää. Kuukausittain (pl. kesäkuukaudet) kokoonnutaan joko kokouksiin, joissa kuulemme eri alojen asiantuntijoita tai vieraillaan erilaisissa teollisuuslaitoksissa ja näyttelyissä. Joka vuosi tehdään maakuntaretki ja silloin tällöin käydään teatterissa. Sääntömääräisten kevät- ja syyskokouksien lisäksi vieraillaan syksyisin Liikennevirastossa. Osallistuminen tapahtumiin on ollut hyvä 20-35 henkilöä.

 

Kuukausitapaamiset hoituivat vuoteen 2010 saakka Pasilan virastokeskuksen tiloissa, mutta sen jälkeen kokoustilat ovat löytyneet ravintoloista, kirkoista ja laivoilta.

 

Tieveteraanit ry:n vuosikokouksiin ja kesäretkille on osallistuttu. Tieseniorit ry järjesti 2015-kesäretken pääkaupunkiseudulla, osallistujia oli lähes 50.

 

Tieveteraanit ry:n vuosikokouksen järjestelyvastuu on langennut joka toinen vuosi yhdistykselle. Vuosikokoukset 2010-luvulla onkin pidetty kokousristeilyinä Tallinnaan ja nyt 30-vuotisjuhlavuotena suuntaammekin 90 hengen voimin Tukholmaan.

Else-Marie Oksanen

 

MIKKELIN TIEVETERAANIT 25 VUOTTA   (julkaistu helmikuussa 2018)


Mikkelin tiepiirin eläkeläisten kerhon perustamisen pani alulle Tauno Kolehmainen kutsumalla asiasta kiinnostuneet kokoukseen 18.11.1992. Paikalle saapui viisi naista ja 22 miestä. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Tauno Kolehmainen ja sihteeriksi Kalevi Hyyryläinen. Kerhon toiminta päätettiin aloittaa seuraavan vuoden 1993 alusta. Tauno selosti kerhon perustamiseen liittyviä asioita ja toimintaperiaatteita. Aluksi toimittaisiin piirin henkilökuntayhdistys MiKuLi ry:n jaostona, josta irtaannutaan aikanaan omaksi kerhoksi. Tilaisuudessa keskusteltiin siitä, minkälaista toimintaa voitaisiin järjestää? Tavanomaisia ehdotuksia olivat teatterimatkat, tielaitoksen kulttuuripäivät, jopa laivaristeilyt. Tärkeänä pidettiin, että ehdotukset ja aloitteet tulevat omasta keskuudesta. Kokoontumisia päätettiin järjestää kerran kuukaudessa pois lukien kesä-, heinä- ja elokuu. Joulukuulla käytäisiin joululounaalla. Kuukausitapaamisista teki sihteeri vuoteen 2008 asti muistion, vuodesta 2009 alkaen tapaamisista tehtiin vain osallistujaluettelo.

Toimihenkilöistä

Toimihenkilöiden vaihtuvuus oli alkuvuosina normaalia. Puheenjohtajan, sihteerin ja rahastonhoitajan toimet piti kestää kaksi vuotta kerrallaan, mutta vuosien kuluessa se ei toiminut. Puheenjohtajina ovat toimineet ensimmäisen puheenjohtajan Tauno Kolehmaisen jälkeen eri pituisia jaksoja Harri Hentula, Kalevi Aho, Veli Eskelinen, Urpo Pynnönen ja Matti Rahikainen. Vuodesta 2004 alkaen sihteerin tehtävät on hoidettu jaetusti Kalevi Ahon ja Olavi Pakarisen kesken. Rahastonhoitajan tehtävät vuoteen 2018 asti on hoitanut Olavi Pakarinen.
Tieveteraanit ry:n hallituksessa ovat vaikuttaneet Kalevi Aho ja Urpo Pynnönen, jälkimmäinen kaksivuotiskauden puheenjohtajana.

Toimintaa 2000-luvulla

Tieveteraanit ry:n järjestämille useamman päivän reissuille on osallistuttu. Mukana oltiin Suomenlahdella, Ahvenanmaalla ja Tampereella. Me järjestimme 2011 Tieveteraanit ry:n kesäretken, jolla tutustuttiin erityisesti "päämajakaupunki" Mikkelin historiaan (nuijasota, Porrassalmentaistelu, päämajamuseo...).
Iloksemme emeritus pääjohtajamme Jouko Loikkanen Liisa rouvansa kera osallistui retkelle pitäen mainion ja hauskan puheen mm omasta tiemiehen urastaan.
Etelä-Savon alueella on käyty mm Varkauden kanavamuseossa ja Sulo Strömbergin rajahakkauksilla Kerimäellä. Kuukausitapaamisia on pidetty Raskoneen tiloissa, Konserttitalo Mikaelissa ja Mikkelin taidemuseossa.

Jäsenistöstä

Jäsenmäärä kerhossa suurimmillaan oli 40, nyt meitä on puolet siitä. 2000- luvun alkuvuosina jäsenistössä oli vielä innokkuutta erilaisiin toimintoihin, mutta ikääntyessämme näyttää riittävän toistemme tapaaminen.

Olavi Pakarinen

 

Oulun Tieveteraanit ry:n historiaa      2.2.2018. /  Kyösti Pesonen

Tieveteraanien järjestöä 23.2.1988 perustettaessa Oulun edustajana oli Olavi Kuokkanen.

Hän toimikin Tielaitoksen Oulun piirin eläkeyhdistyksen  puheenjohtajana monet vuodet.Alkuajan ansiokkaana sihterinä oli Pentti Pätynen. Tällöin Oulun jäsenmäärä jo pyöriskeli sadan paremmalla puolella. Porukka teki silloinkin retkiä jopa ulkomaille saakka.

Samoin toimittiin Lauri Leinosen astuttua puheenjohtajan pallille. Sihteerinä toimi Aate Haataja vielä pari vuotta Väinö Pitkälän astuttua puheenjohtajan virkaan 2002. Kyösti Pesonen ryhtyi hoitamaan sihteerin/taloudenhoitajan hommia 2004.

Vuonna 2007  Oulun Tiepiirin eläkeläiset  muutti nimensä nykyiseen muotoon ja rekisteröytyi eli Oulun Tieveteraanit ry.

Väinö Pitkälä toimi pääjärjestön puheenjohtajana 2007- 2010  Kyösti  Pesosen  toimiessa  samaan aikaan  pääjärjestön sihteerinä ja kotisivujen perustajana / ylläpitäjänä.

Saimme tuolloin pääjärjestölle Destialta ja Tiehallinnolta 1000 € kannatusmaksua, ja Ulla Ylitalo sai aiheen sanoa että tuo aika oli Tieveteraanien ”kulta-aikaa”. Vieläkin Destia suorittaa kannatusmaksua yksityistämisestä huolimatta.

Oulussa on järjestetty Tieveteraanit ry:n  valtakunnalllinen vuosikokous  vuosina 2006 ja 2017.

Oulun yhdistykseen liittyivät myös Ylivieskan tielaitoslaiset v.2010 He pitävät alueellaan   kuukausittain omia kahvitilaisuuksia .  Urakoimme Destialle ja sittemmin YIT:lle viisi vuotta  tienvarsisiivousta kohtuullista korvausta vastaan, jonka käytimme jäsenten virkistykseen.V. 2016 lähtien  emme ole saaneet urakkaa kiristyneen  toimintamallin muutoksen vuoksi.

Syyskokouksessa 2017 valittuun  hallitukseen kuuluvat ; Väinö Pitkälä puh.joht. Kyösti Pesonen siht., Kaarin Ikkala, Olli Koisti, Pentti Kaustinen, Reijo Helomaa, Kari Sohlo ja Eero Hand. Varalla; Juhani Perkkiö, Väinö Luttinen, Timo Leskelä ja Antero Rautiainen.

Oulun kaupunki on tukenut toimintaamme viimevuosina myöntämällä anomusten perusteella  järjestöavustusta jäsenistön virkistys- ja harrastustoimintaan,

Olemme olleet  viime vuosina   jäsenmäärältään suurin Tieveteraanien  yhdistyksistä, jäsenmäärämme ollessa  120 - 145 henkilöä.

Järjestämme jäsenistöllemme monenlaista virkistystoimintaa mm. laulu-saunailtoja, teatteri-iltoja, retkiä, (ulkomaita myöten Riika, Berliini  ), marjareissuja,  kerran kk:ssa kahvihetki keskustan palvelutalolla ym. Viime vuosina näitä järjestettyjä tapahtumia on ollut keskimäärin vuosittain  16 - 20 . Vuosikokouksia  pidämme 2 kertaa vuodessa.

 

 

Keski-Suomen Tieveteraanit    (julkaistu helmikuussa 2018)

Historian havinaa

Keski-Suomen tiepiirin eläkeläisten yhdistyksen perustamiskokous oli 21.3.1994 tiepiirin piirikonttorilla. Kokouksen avasi valmistelevan toimikunnan puheenjohtaja Sakari Knuutila, joka toimi kokouksen puheenjohtajana. Sihteeriksi valittiin Eira Vanhanen. Kokouksessa päätettiin perustaa rekisteröimätön yhdistys, sellainen yhdistys on edelleenkin.

Yhdistyksen nimeksi oli tehty seur. ehdotuksia: TIELäke, YHDISTYS JykE, RETIREDS, TIKEL, Tienestorit, Keski-Suomen tiepiirin seniorit ”KeSuSet”.

Yhdistyksen nimeksi päätettiin ottaa Keski-Suomen tiepiirin seniorit (Kesuset). Samassa perustamiskokouksessa hyväksyttiin valmistelevan toimikunnan laatima sääntöehdotus yhdistyksen säännöiksi.

Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Sakari Knuuttila. Hallitukseen kuuluu 8 varsinaista ja 2 varajäsentä.

Ensimmäisessä hallituksessa oli varsinaisia jäseninä: Paavo Haanpää, Pekka Havu, Sinikka Kaipio, Sylvi Kanerva, Kalevi Lahtinen, Matti Mäkinen, Yrjö Tarvainen ja Eira Vanhanen. Varajäsenet: Terttu Markko ja Viljam Tomperi.

Jäseniä oli vuoden 1994 loppuun mennessä liittynyt 72.

Vuonna 2003 maksaneita jäseniä oli 145, vuonna 2006 oli 116, vuonna 2017 oli 86.

Yhdistyksen nimi nykyiseen muotoon vaihdettiin vuonna 2004.

Puheenjohtajina ovat toimineet: Sakari Knuuttila 1994-1998, Vilho Kantanen 1999-2003, Raimo Autonen 2004-2008, Voitto Hänninen 2009-2015 ja Veikko Puranen 2016-

Viime vuosina yhdistyksen hallitus on kokoontunut keskimäärin 4 kertaa vuodessa.

Rannalta ongintakilpailut ja ulkoilu- ja pilkkipäivät on olleet jäsenten suosiossa kuin myös perinteiset pikkujoulut.

Koonnut Pirkko Kanerva

 

Tekstikehys: Reijo Nivala järjesti Kesusille kullanhuuhdontakilpailut v. 2013
Kuva palkintojen jaosta.
 

 

 

POHJANMAAN TIEVETERAANIT - ÖSTERBOTTENS VÄGVETERANER

Risto Kauppinen  kokosi tammikuussa 2018 Sven Cederbergin Tierengas-julkaisuun v.2008 kirjoittaman artikkelin pohjalta Pohjanmaan Tieveteraanien perinnetietoa kerhon toiminnan alkuajoista nykypäivään.

                         

Eläkeläiskerho                                                                                                                                                                  Vaasan tiepiirin piiri-insinööri Sven Cederberg oli kutsunut entiset Vaasan tiepiiriläiset piirikonttorille kahville 21.3.1991. Tilaisuuteen saapui 50 eläkkeelle päässyttä. Kahvittelun lomassa käydyn keskustelun jälkeen pidettiin kokous eläkeläiskerhon perustamiseksi Tielaitoksen Vaasan piiriin.

Näin aloitetun yhdistyksen ensimmäisen johtokunnan puheenjohtajaksi valittiin Gunnar Norrman, sihteeriksi Viljo Marttila, rahastonhoitajaksi Heikki Välimäki, jäseniksi Malvina Säkenistö, Yrjö Tuomisto Ja Arvo Uitto sekä varajäseniksi Antti Mäntylä ja Pentti Koski. Kerhosta tuli kaksikielinen ja toimialueeksi  Pohjanmaan maakunnat.

Laadittiin säännöt, mutta yhdistystä ei rekisteröity, siitä huolimatta toiminta on samanlaista kuin ry:ssäkin. Nimeksi tuli Tielaitoksen Vaasan piirin eläkeläiskerho - Vägverkets Vasa distrikts pensionärsklubb.  Vuonna 1988 perustettuun valtakunnalliseen Tielaitoksen Eläkeläiset ry:en liityttiin 10.3.1992 Arvo Uiton ry:lle toimittamalla liittymis- ja jäsenilmoituksella. Kerhon nimi muutettiin syyskokouksessa vuonna 2003 kuulumaan Pohjanmaan Tieveteraanit - Österbottens Vägveteraner, samalla päivitettiin säännöt. Yhdistyksen kotipaikka on Vaasa.

"Eläkeläiskahvittelusta" on muodostunut perinne, jonka kulloinenkin Vaasan Tietalon "isäntä" on järjestänyt joka vuosi.

Toiminta                                                                                                                                                                         Runkona toiminnalle on johtokunnan vuosittain laatima toimintasuunnitelma. Tapahtumat jakautuvat tasaisesti  vuoden kierrolle. Alkuvuodesta osallistutaan kattoyhdistyksemme, Tieveteraanit ry:n, vuosikokoukseen sekä omaan vuosikokoukseemme, joka pidetään eläkeläiskahvittelun yhteydessä. Kesällä järjestetään lounastapaamisia mielenkiintoisiin pohjalaisiin nähtävyyskohteisiin. Kattoyhdistyksemme järjestämiin kesäretkiin on myös aina ollut kerhostamme lähtijöitä. Kesäaikaan on oltu yhteistyössä muun muassa Vaasan piirin henkilökunnan virkistys- ja liikuntatoimikunnan (Vavili) kanssa. Syyskauden päätapahtuma on ohjelmallinen pikkujoulu. Silloin on kohteena joko Vaasan tai Seinäjoen kaupungin teatteri tai joku muu mielenkiintoinen paikka maakunnassa. Alkuvuosina järjestettiin Vaasassa eläkeläisten toimintakeskuksessa kuukausittaisia kerhoiltojakin jäsenille.

Kerhon merkkivuosina on ollut tapana järjestää kunnon juhlat. Yhdistyksemme täyttäessä 10 vuotta, juhlittiin Lapualla, Vanhan Paukun Alajoki salissa 27.9.2001. Juhlavieraita oli 40. Härmän Kylpylässä pidettiin 14.11.2011 kerhomme 20 vuotisjuhla.  Vieraita viihdytti musiikilla jäsenemme Tapio Peltonen & Kultainen saksofoni,  osallistujia oli 40 eli sali täynnä.  Kerhon 25 vuotista taivalta juhlittiin myös Härmän Kuntokeskuksessa. Samaan aikaan, 11.11.2016, siellä oli myös Tieveteraanien tuettu virkistysviikko, jonka oli paikalle organisoinut jäsenemme Ulla Ylitalo. Musiikkipuolesta huolehti jälleen Tapio Peltonen, entisen suositun Välppä-kvartetin jäsen. Juhlijoita oli mukana 47. 

Pohjanmaan tieveteraanikerho on järjestänyt myöskin valtakunnallisia tilaisuuksia.  Ry:n vuosikokousristeily  Vasa Queen- laivalla Vaasasta Sundsvalliin  järjestettiin 30.8. - 1.9.1993, osallistujia oli 189.                                                                                                                                                                           

Ry:n vuosikokous pidettiin Seinäjoella 3. - 4.3.2004. Siellä iltamia tahditti Välppä-kvartetti, jossa soittivat jäsenemme Juho Lähteenmaa, Jorma Haavisto, Timo Järvelä ja Tapio Peltonen.

 Tieveteraanien valtakunnallinen kesäretki "Sodan ja rauhan tie" järjestettiin 15.-17.6.2009. Tapahtumat olivat Seinäjoella, Napuella ja Vaasan seudulla. Ry:n vuosikokous 14.-15.3.2013 pidettiin myöskin Seinäjoella.                                                       

Tiedotuskanavina ovat olleet Välppä-Risslet henkilökuntalehti sekä maakuntalehdet Pohjalainen, Ilkka ja Vasabladet sekä nykyisin jäsentiedotteet, sähköposti ja internetin kotisivu, jota päivittää jäsenemme Raimo Sillanpää. Toiminta on rahoitettu jäsenmaksuilla ja tilaisuuksissa järjestetyillä pienimuotoisilla arpajaisilla.

Jäsenistö                                                                                                                                                              

Alkamisvuoden 1991 lopussa kerhon jäsenmäärä oli 114. Ensimmäisenä kymmenvuotiskautena jäseniä oli vuosittain 100-130. Vuosituhannen vaihteen jälkeen parina vuotena määrä putosi alle sadan. Asiasta huolestuneina käynnistettiin jäsenhankintakampanja, joka tuotti tulosta niin, että jo vuonna 2005 jäseniä oli yli 200. Vuonna 2011 osa jäsenistöstämme siirtyi Oulun yhdistyksen jäseniksi ja muutenkin määrä on hiljalleen pienentynyt ja on tällä hetkellä, vuonna 2018, hiukan alle sata.  

Kerhon puheenjohtajat:                                                                                     

Gunnar Norrman 1991-1992, Sven Cederberg 1993-2000 ja 2007 alkaen kunniapuheenjohtaja, Matti Hirvilammi 2001-2002, Ulla Ylitalo 2003-2005, Kaj Håkan Gullans 2006-2009, Hannu Hakala 2010-

Varapuheenjohtajat:                                                                                                                                                   

Pentti Koski 1995, Arvo Uitto 1996, Vilho Veittiranta 1997-1998, Pentti Mietola 1999, Matti Luhtala 2000, Kalle Peltola 2001, Pentti Koski 2002-2003, Ilpo Tarkkanen 2004, Ulla Ylitalo 2006-2009, Kaj Håkan Gullans2010-2011, Jorma Viitamäki 2012-                                                                                                  

Rahastonhoitajat:                                                                                                                                                         

Heikki Välimäki 1991-1996, Mirja Nyrhinen 1997, Heikki Välimäki 1998-2000, Ulla Ylitalo 2001-2003, Elisabeth Granholm 2004-2012, Rauno Tiihonen 2013-                           

Sihteerit:                                                                                                                                                                          Viljo Marttila 1991-1993, Kosti Parkkari 1994-1995, Jouko Sivula 1996-1999, Pentti Mietola 2000, Matti Hemminki 2001-2002, Elisabeth Granholm 2003, Esko Kuivalainen 2004, Birgitta Lepistö 2005, Osmo Ristiluoma 2006-2007, Kaj Håkan Gullans 2008, Risto Kauppinen 2009-                                                                    

Tieveteraanit ry:n hallituksessa työskennelleet Pohjanmaan tieveteraanit:   

   

Sven Cederberg, Pentti Mietola, Gunnar Norrman, Malvina Säkenistö, Ulla Ylitalo, Hannu Hakala (pj), Raimo Sillanpää, Jorma Viitamäki (pj), Seppo Rikala

 

 

©2019 tieveteraanit - suntuubi.com